Mezopotamya Psikologlar İnisiyatifi kuruldu

0
456

Mezopotamya Psikologlar İnisiyatifi kuruldu

Bölgede faaliyet gösteren psikologlar, Diyarbakır’da yaptıkları çalıştayda Mezopotamya Psikologlar İnisiyatifinin kurdu.

Psikologlar yaptıkları açıklamada “Bizler Derunnasên Mezopotamyayê-Mezopotamya psikologları olarak coğrafyamızdaki herhangi bir insana yönelik her haksızlığı dert ediniyoruz” dediler.

Sümerpark’ta bir araya gelen psikologlar hafta sonu yaptıkları çalıştayla bölgedeki çatışmalı ortamla birlikte ortaya çıkan tabloyu değerlendirdi. Yapılan değerlendirmelerde, “Başta Kürt halkı olmak üzere Mezopotamya coğrafyasında yaşayan tüm halklar bu savaş, sömürü ve değersizleştirilme süreçlerinin bir sonucu olarak inkar edilmekte, baskı altına alınmakta, kimliksizleştirilmekte ve katledilmektedir. Halklara yönelik bu suçlar başta psikoloji disiplini olmak üzere diğer disiplinler tarafından da yeterince irdelenmemiş ve yaratılan tahribatların psikolojik boyutları ortaya konmamıştır” denildi.

Ana akım psikolojinin, toplumsal sorunları görmezden gelen elitist tavrını reddederek toplum yararına çalışmalar yürüteceklerini söyleyen psikologlar, “Bundan böyle coğrafyamızdaki herhangi bir insana yönelik her haksızlığı dert ediniyoruz. Mücadelemizi bütün bu haksızlıklar giderilinceye; insan onuruna yakışır, adil ve doğaya saygılı bir yaşam kuruluncaya dek sürdüreceğiz”dediler.

https://www.evrensel.net/haber/278447/mezopotamya-psikologlar-inisiyatifi-kuruldu

Bersivê bidin şîroveyê

Ji kerema xwe şîroveya xwe binivîsin!
Ji kerema xwe navê xwe li vir binivîsin